Home » This is Your Voice!

This is Your Voice!

This is Your Voice!

Lekker zingen en tegelijkertijd antwoorden vinden op je levensvragen.

Muziek maakt ’t makkelijk

Het lijkt wel alsof we alleen nog durven zingen met goedkeuring van een televisiecoach, terwijl diverse studies hebben aangetoond dat zingen gewoon heel erg goed voor je is.
Je kunt het niet vaak genoeg doen!

Hoe werkt het?

Je zoekt een song uit die voor jou speciaal is. Die precies past bij jou, jouw leven van nu of je dromen van morgen. We kijken wat dit nummer voor jou betekent, wat het je vertelt of wat jij ermee wilt vertellen. Je krijgt vanzelf zin om het te gaan zingen.
We nemen het op en er wordt een professionele mix van gemaakt om met iedereen te kunnen delen. Je kunt de opname natuurlijk ook lekker voor jezelf houden.

Coaching

Je bepaalt zelf wat het aandeel coaching is in This is Your Voice! Misschien ben je al helemaal gelukkig wanneer je na één sessie een mooie opname mee naar huis kunt nemen of misschien wil jij écht wel een en ander uitzoeken en kunnen we in meerdere sessies flink de diepte in.

Credentials

Ik ben als muziekregisseur afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en gecertificeerd Coach Practitioner door het Europees Instituut/De Baak.

Liselotte zingt ‘In my Dreams’.
“Voordat ik naar Ton ging, had ik al heel lang niet meer in het openbaar gezongen. Zingen was jarenlang mijn allergrootste hobby geweest, maar ik durfde het niet meer.
Bij Ton voelde ik me al snel op mijn gemak. Ik vond het ontzettend leuk om weer te zingen. Hij stelde me gerust en gaf prettige feedback.
Soms moet je je eigen angsten overwinnen en er gewoon voor gaan. Vanaf nu ga ik weer zingen.”
Anne zingt ‘Genieten’.
“Ik vond het fijn om samen met Ton aan een nummer te werken. Door zijn rust en tips kreeg ik snel het zelfvertrouwen dat ik nodig had om zo goed mogelijk te kunnen zingen. Ton luistert naar wat je wil en wat je nodig hebt. Tussendoor was er ook zeker ruimte voor een grapje. Ik ben heel blij met het eindresultaat!”
Martijn zingt ‘Nothingman’.
Sakari zingt ‘Promise’.
Ondanks dat ik het voor mijn werk vaak doe, heb ik het altijd spannend gevonden om voor een groep te presenteren. Herhaaldelijke cursussen in presentatie-angst hebben me tools gegeven, maar er bleef altijd een basisspanning. Met de coaching van Ton, werkten we letterlijk aan het mezelf laten horen. Hoe is het om zonder al die trucjes, gewoon uit volle borst te zingen? Mijn stem te laten klinken?
Hierbij moest ik over een enorme drempel, maar Ton is een kei in het geven van bevestiging, en schept daardoor veiligheid. Het ging in de coaching niet zo zeer over “mooi” zingen (al kan hij daar vanuit zijn ervaring best feedback op geven als je er naar vraagt), maar over hoe het is om jezelf te laten horen, wat ik daarbij aan blokkades treft en de continue bevestiging dat het oke is en dat je gehoord mag worden. Ook heb ik geleerd van waaruit ik zing. Is dat meer mijn hoofd? Moet het mooi? Of mag ik ook vanuit gevoel zingen en dat laten horen? Ook al is het dan af en toe kwetsbaar of fragiel?
Ik merk sinds de coaching dat ik meer vrijheid pak in het mezelf laten horen, bijvoorbeeld in vergaderingen. Ik breng niet alleen vaker mijn mening in, maar ben daarin ook speelser, meer mezelf. Vrienden geven aan dat ze zelfs vinden dat mijn stem veranderd is, alsof de spanning er af is. Tijdens presentaties heb ik een rustiger gevoel: ik mag er zijn en mijn stem mag worden gehoord.